Julius Schneege heeft gisteravond, in de NIEUWE NOR in Heerlen, de tweede editie van Borderlines Euregion Poetry Slam gewonnen. Hij mag zichzelf daarom Euregionaal kampioen poetry slam noemen. Tweede van de avond was de Utrechtse slammer Jolies Heij. Jolies heeft haarzelf op deze manier weten te kwalificeren voor de halve finale van het NK Poetry Slam op 17 januari aanstaande. Julius volgt Else Dejonghe op die vorig jaar kampioen werd.

We feliciteren de winnaar(s) kapot natuurlijk, en danken alle slammers die naar Aachen, Roermond en Heerlen zijn gekomen om daar hun taalkunsten te vertonen. Verder danken we eenieder die Borderlines mede mogelijk heeft gemaakt. Ik blijf het ongelooflijk vinden hoeveel mensen een helpende hand uitsteken door bijvoorbeeld locaties beschikbaar te stellen of door wat extra reclame te maken voor ons op Facebook of zelfs in de krant.

Pascal Moors heeft natuurlijk weer flink wat platen geschoten. Daarover later meer, hou onze Facebook maar netjes in de gaten.

Julius, Jolies maar ook Erika de Stercke, de winnares van de voorronde in Roermond, zullen nog eens terugkomen naar Limburg tijdens Poëzie aan de Maas in Centre Ceramique in Maastricht op 28 januari. Poëzie aan de Maas zal om half drie beginnen.

Dat gezegd hebbende: jullie krijgen de groeten van PANDA.

All news & updates